(tole ni podjetniški zapis v slogu vsebin na tej spletni strani, je pa iskrena čestitka moji državi ob njenem rojstnem dnevu) 

 
Draga brhka mladenka Slovenija.

 
Ob tvojem rojstnem dnevu ti iskreno čestitam, še bolj iskreno pa ti želim, da končno odrasteš. Sedaj si le že toliko stara, da je puberteta že zdavnaj mimo, prav tako pa bi počasi bil že čas, da za sabo pustiš tudi mladostniško zaletavost in neizkušenost. 
Verjamem namreč, da si si v svojih sedemindvajsetih letih nabrala že pestro paleto raznolikih izkušenj in dovolj si stara, da svoje življenje začneš usmerjati na podlagi lastnih izkušenj, katere bodo tako tebi kot tudi tvojim prebivalcem gotovo služile k iskanju in ustvarjanju boljših in predvsem perspektivnejših rešitev za bolj stabilen in (mentalno) varnejši slovenski vsakdan. 
 
Draga Slovenija! Super je, da si lepa in tako zelena. Navdušujoče je, da imaš tako visokoleteče in ničkaj butične ambicije za prodor slovenskega butičnega turizma. Krasno je, da se v svetovnem spletu in medijih rada pohvališ s svojimi uspešnimi, kreativnimi, posebnimi, talentiranimi  športniki, inovatorji, umetniki…
 
Tvoja javna podoba je tipi topi. Točno taka, kot jo javnost od seksi sedemindvajsetletnice tudi pričakuje. 
 
Ampak počasi prihajaš v trideseta draga moja. Treba se bo malo zresnit. Se prestavit v realno življenje. Na ulice. V slovenske domove. Med slovenske apatične družine in ziritirane delavce. 
 
Si že pripravljena na malo resnega dela, ali raje počakamo do 30.rojstnega dne?